top of page

Scheermes vs. Scheerapparaat

Een van de geweldige dingen van gezichtshaar is hoeveel kanten je ermee op kan. Van snorren tot een gladgeschoren gezicht of juist een perfect verzorgde baard, de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos. Maar om er verzorgd en stijlvol uit te blijven zien, zul je op een gegeven moment moeten scheren, en sommigen van ons moeten dit zelfs elke dag doen. Dus, ben jij iemand die een open scheermes gebruikt of ga je voor een elektrisch scheerapparaat? Beide methoden hebben voor- en nadelen, en hier bij Brabantse Barbers willen we je alle informatie geven die je mogelijk nodig hebt om te beslissen wat het beste voor jou zal werken!


De straight razor is een klassieke en tijdloze methode. Het bestaat uit een zeer scherp mes dat inklapt in een handvat wanneer het niet wordt gebruikt en is HET originele scheermes. Je zult dit type scheermes minder snel vinden in iemands huis dan een elektrisch scheerapparaat, maar de kwaliteiten ervan mogen nooit over het hoofd worden gezien. Met voorzichtigheid en een vaste hand kan het de rechtste, strakste lijnen creëren die je ooit hebt gezien en je tevens ook de gladste scheerbeurt ooit geven. Het scheren met een straight razor geeft een unieke sfeer die verfijnd en elegant aanvoelt, waardoor scheren een aangenamere ervaring wordt.


Een probleem waar je tegenaan kunt lopen als je besluit over te stappen op een straight razor, is de tijd die het kan kosten. Het beheersen ervan kan veel tijd en oefening vergen. In het begin zul je misschien te maken krijgen met wat sneetjes en wondjes. Het zal ook langer duren dan een elektrisch scheerapparaat, simpelweg omdat je letterlijk met de hand scheert.


Elektrische scheerapparaten zijn een populaire keuze geworden als het gaat om het verzorgen van gezichtshaar. Een van de belangrijkste voordelen is het gemak. Met slechts een druk op de knop kun je snel en efficiënt scheren, zelfs zonder water of scheercrème. Elektrische scheerapparaten zijn draagbaar en ideaal voor op reis. maar ze hebben vaak moeite om dezelfde gladheid te krijgen als straight razors. Sommige mannen met een gevoelige huid kunnen irritatie of ongemak ervaren bij het gebruik van elektrische scheerapparaten.


Hier bij Brabantse Barbers bieden we zowel elektrische als straight razor scheerbeurten aan, zodat we iedereen die bij ons in de barbershop komt kunnen accommoderen! Onze barbers zullen met je samenwerken om te bepalen welke optie het beste is voor jouw huid terwijl we de exacte look realiseren die je voor ogen hebt. We bieden ook knip- en stylingdiensten, het trimmen van baarden, en advies voor al je producten om elk haartje perfect te verzorgen!

Je kunt ons vinden op de Dorpstraat 35 in Veldhoven.

bottom of page